Notifieringsalternativ i Loco

Bonga endast på Takeaway? Dölj notiser på köksskärmen automatiskt vid Äta här för QR/App? Dölj notiser på köksskärmen vid köp i kassan? Läs mer om allt detta här!

I denna artikel går vi först igenom alla alternativ för att styra bongar till skrivare, notiser till köksskärmen LocoPOS, och notiser till gäst vid köp i app/QR/Takeaway. Vi kommer sedan ge flera exempel på hur du kan ställa in Loco för att passa just din verksamhet.

Användningsexempel länkar

1. App/QR/Take Away: Endast bongar för Äta här, men både bongar och notiser i köksskärmen för Ta med

2. Kassasystem och Expresskassa: Endast bongar för både Äta här och Ta med

Översikt

Notifieringar till köket vid köp i kassan

När man gör säljer över disk finns det flera anledningar till att inte vilja skicka notiser om för beställningen vidare: du kanske ger gästen sin beställning direkt, eller så hanteras den i ett externt system med vibrerande brickor. Då är denna artikel för dig!

Notifieringar till köket innefattar både 1. Notiser i köksskärmen LocoPOS och 2. Utskrift av bongar, enligt inställning per produkt

1. Gå till backoffice.thelocoapp.com

2. I sidomenyn välj "Kassor för POS"

3. Klicka på kassan du vill ändra

4. Ändra "Notifieringar i samband med köp" efter önskat beteende.

Serveringspolicy

Serveringspolicy är det vi kallar inställningen som kontrollerar kommunikationen till kök och gäst.

Den kommunikation som styrs är

✔️ Bong: Utskrift av bongar, enligt inställning per produkt

✔️ Köksskärm: Notis i köksskärmen LocoPOS

och

✔️ Pushnotis: Pushnotis om gästen gjort köpet i Loco-appen eller din egna beställningsapp

eller

✔️ SMS: SMS om kunden gjort köp i webben

Vill du dölja beställningar från Äta här i App/QR i köksskärmen? Se hit.

Vill du dölja beställningar från kassasystemet i köksskärmen? Se hit.

💡 Du ställer enkelt in serveringspolicy under inställningar i Loco Backoffice. Du har även möjlighet att ställa in notifikationer i samband med beställning genom kassasystemet under Kassor för POS.

1. Automatisk klarmarkering av ordrar

✔️ Bong: Skrivs ut som vanligt enligt inställning per produkt

❗️ Köksskärm:

Vid automatisk klarmarkering av ordrar beror visning av beställning på köksskärmen av flera parametrar:

A. Om en beställning görs från kassan med "Notifieringar i samband med köp" satt till "Kunden får varorna direkt (notifiera inte köket)" visas aldrig köpet på köksskärmen, och bong skriv inte ut.Notifieringar i samband med köp i Backoffice > Kassor för POS

B. Om en produkt inte är skrivarkopplad, eller om en produkt inte kan skrivas ut på sin skrivare p.g.a. någon anledning, dyker beställningen upp i köksskärmen.

Beställningar helt utan bongutskrifter är helt vita, de med bongar som inte kunnat skrivas ut är rödmarkerade, och de som har skrivit ut bongar är grönmarkerade.

C. Om beställningen görs från kassan (men inte expresskassan) klarmarkeras beställningarna annars alltid automatiskt.

D. Om beställningen görs till en kassa hellre än ett bord dyker den upp på köksskärmen, se bild.

Pushnotis/SMS till gäst: Vid automatisk klarmarkering av ordrar skickas inte en notis till kunden när de klarmarkerats i köksskärmen.

1. Manuell klarmarkering av ordrar

✔️ Bong: Skrivs ut som vanligt enligt inställning per produkt

✔️ Köksskärm: Beställningen dyker upp i köksskärmen, och personalen måste själva markera den som klar.

Pushnotis/SMS till gäst: Ingen notis skickas om att beställningen är klar

2. Gästen hämtar beställningen själv

✔️ Bong: Skrivs ut som vanligt enligt inställning per produkt

✔️ Köksskärm: Beställningen dyker upp i köksskärmen, och personalen måste själva markera den som klar.

✔️ Pushnotis/SMS till gäst: Notis skickas till gästen när beställningen markeras som klar i köksskärmen

Denna serveringspolicy rekommenderar vi att ha aktiverad när dina gäster beställer via QR-kod vid bordet och ni önskar att gästen kommer fram och hämtar sin beställning.

Skrivarinställningar

Läs om hur du ställer in dina skrivare på produkter här: Utskrifter av bongar till köket

Användningsexempel

App/QR/Take Away: Endast bongar för Äta här, men både bongar och notiser i köksskärmen för Ta med

1. Se till att alla dina leveransplatser i Backoffice sidomenyn > Bord / Kassa har "Endast ta med" på alla kassor så att de inte går att välja i Äta här

2. Ställ in Serveringspolicy i Backoffice sidomenyn > Inställningar till Automatisk klarmarkering av ordrar

Kassasystem och Expresskassa: Endast bongar för både Äta här och Ta med

1. Kassor för POS, "Notifieringar i samband med köp" satt till "Varorna görs av köket (skicka notis till köket)"

2. Ställ in Serveringspolicy i Backoffice sidomenyn > Inställningar till Automatisk klarmarkering av ordrar

3. Se till att alla produkter har skrivare kopplade till sig