E-post eller SMS-bekräftelser för Bordsbokning

Vill du slå på SMS-bekräftelser för bordsbokning? Vill du använda dig av e-post istället? Läs på.

I Gastrogate Admin har du möjlighet att använda dig av antingen SMS eller E-post för bekräftelse av bordsbokningar.

Vi rekommenderar SMS

Om du upplever att bekräftelser inte når dina gäster och du kör e-post som bekräftelsemetod rekommenderar vi att byta till SMS.

Anledningar

- På grund av att många system än idag kör sina egna mailservrar, som hittar på sina egna regler kring vilka e-postmeddelande som ska vara tillåtna genom deras brandväggar, kan det blir så att bekräftelser som skickas ut via mail till dessa stoppas innan de når fram.

- Gästen kan ha prenumererat på våra utskick på hemsidan, och sedan när de inte vill ha dem längre, blockerat Gastrogate som avsändare hellre än att säga upp prenumerationen genom länken i meddelandet. Då blockeras även bordsbokningsbekräftelser.

- Att gästen kan ha ställt in sin egen e-post på att blockera  kampanjutskick från restauranger, då hamnar bekräftelserna i deras spamfolder.

Använd SMS

1. Gå in på bordsbokningen i Gastrogate Admin

2.  Gå till Inställningar genom att klicka på kugghjulet, se ovan bild

3. Öppna avsnittet Kommunikation

4. Ställ in inställningar Kräv telefonnummer,  SMS-bekräftelse, Påminnelse, och Påminnelse tid - SMS, enligt bilden ovan - eller efter egna önskemål.

Notera! SMS debiteras enligt avtal eller prislista på gastrogate.io

5. Klicka Spara Inställningar:

6. Klar

Nu skickas SMS-bekräftelser till era gäster.

Använd E-post

Följ guiden från Använd SMS men byt inställningarna till E-post istället. Telefonnummer är inte ett krav för e-postpåminnelser.