Retur av vara

I denna guide går vi igenom hur du återbetalar en vara.

För köp gjorda i Kassasystem och Expresskassa görs returer alltid i appen LocoPOS Order. Du kan känneteckna kvitton gjorda där genom att fälten "Enhet" står med längst ner på kvittot. Enhet är namnet på kassan som du givit under inställningar i Backoffice > Kassor för POS.

För köp gjorda i Kassasystem i inloggat läge ser du även fältet Kassör.

För köp gjorda i Beställningsapp kan återbetalningar göras antingen genom LocoPOS Order eller genom köksskärmen LocoPOS

Returer i LocoPOS Order

För att göra returer i LocoPOS Order måste du ha tillgång till en pinkod för en anställd med följande rättigheter:

1. Kan returnera ordrar och ta bort eller ändra i öppna notor

2. Kan se orderhistorik

3. Kan se kvitton

Dessa rättigheter kan ställas in av er administratör av Loco Backoffice i Backoffice-menyn>Anställda>Anställningsgrupp. Där redigerar du rättigheterna som ska gälla för den anställda. På samma sida kopplar du Anställningsgruppen mot en Anställd.

För att ändringen ska börja gälla i LocoPOS Order måste du

1. Logga ut,

2. Svepa ner i menyn för att hämta den senaste datan.

Du ska nu kunna ange pinkod för att logga in igen, och utföra returer genom att:

1. Klicka på "Kvitton" uppe i menyn

2. Klicka på det kvittot du vill göra en retur på

3. Klicka på kugghjulet i högra hörnet > Återbetalning

I videon nedan kan du se hur det går till när en inloggad anställd genomför en retur på en order i Loco POS order.