1. Gastrogate Helpcenter
  2. Kom igång
  3. Kassasystem, expresskassa och beställningsapp

Lägg till meny i Loco

I denna guide går vi igenom hur du enkelt lägger upp din meny i Loco där du hanterar menyn för din expresskassa, kassasystem eller beställningsapp.

Att lägga till sin meny i Loco är enkelt! Gör så här:

• Gå till backoffice.thelocoapp.com -> Huvudmeny - > Meny - Det första du behöver göra är att skapa en Huvudkategori. Huvudkategorierna kommer gästen att kunna navigera mellan i appen eller online order.
  • När du skapat din huvudkategori så är det dags för underkategorier. Om din huvudkategori är "Dryck" så kan förslag på underkategori vara "Alkoholfritt", "Öl", "Läsk" osv. Har ni LocoPOS Order - Kassasystem så är det mellan dessa kategorier som ni kommer navigera i Retrovyn i kassan.
  • Nu kan du skapa din produkt. Skriv först in namnet på produkten och välj därefter om den ska vara tillgänglig för äta här, ta med, leverans eller alla på samma gång.
  • I den stora rutan högst upp så kan du ladda upp en bild på produkten. Tänk på att lämna 1/4 i botten på bilden där texten och informationen om produkten kommer att ligga.
  • Skriv din beskrivning. Håll det kort och koncist.
  • Ange priset för produkten, välj vilken rapportgrupp du vill att produkten ska tillhöra.
  • Under öppettid för produkt så kan du välja när produkten ska vara tillgänglig för beställning. Läs mer under avsnittet "Lägg till öppettider".
  • Härnäst kan du lägga till de alternativgrupper som passar produkten och som du vill att gästen ska få välja mellan vid beställning. Läs mer under "Lägg till alternativ och koppla dem till en produkt."
  • Välj vilken skrivare du vill att produkten vid beställning ska skrivas ut på.
  • Klicka på spara

Proffstips:

Vill du ändra ordningen på de produkterna som du lagt till? Gör så här:
  1. Gå till vyn där du ser samtliga produkter och underkategorier.
  2. Längst till vänster vid varje produkt så har du 6 prickar som du kan ta tag i och dra produkten upp och ner så att den kommer till platsen du önskar.