1. Gastrogate Helpcenter
  2. Kom igång
  3. Kassasystem, expresskassa och beställningsapp

Lägg till alternativ och koppla dem till en produkt.

I den här guiden går vi igenom hur du lägger till alternativ för dina produkter. Att arbeta med alternativ är ett jättebra sätt för dig att öka snittordern.

Genom att lägga till alternativ och tilläggsprodukter kan du förbättra kundens upplevelse och öka försäljningen.

Så här gör du.

Steg 1.

• Först behöver du lägga till alla produkter som har en kostnad. Gå till backoffice.thelocoapp.com -> Huvudmeny -> Tilläggsprodukter.
  • Välj "Skapa ny tilläggsprodukt".
  • Ge produkten ett namn, ett pris och välj rätt rapportgrupp.
  • Klicka på spara.

Steg 2.

• Nu ska vi koppla tilläggsprodukterna till en alternativgrupp. En alternativgrupp kan exempelvis heta "Välj tillbehör till din hamburgare". - Gå till Huvudmeny -> Alternativgrupper.
  • Välj "Skapa Ny Alternativgrupp".
  • Välj namn på din alternativgrupp.
  • Du får även möjligheten att tillåta gästen att lägga till flera av samma alternativ (till exempel 3 ostskivor), samt att visa alternativen automatiskt när produkten läggs i varukorgen. Detta brukar oftast vara lämpligt för tillval, men kanske inte för allergener.
  • Om alternativet, valet eller produkten inte har någon kostnad skriver du bara in namnet på den i "namnrutan".
  • Om alternativet, valet eller produkten har en kostnad markerar du "Tilläggsprodukt".
  • Då ändras utseendet på namnkolumnen och du kan välja ditt alternativ från en rullistmeny.
  • Längst ned kan du ange regler för minsta och högsta antal val. Om gästen till exempel måste välja 3 tillbehör till sin sallad, så anger du 3 som minsta och högsta antal val. Då går det inte att fortsätta med beställningen utan att ha gjort dessa val.
  • Om valen är frivilliga men har ett maxantal ändrar du bara den kolumnen. Om gästen får göra hur många val som helst lämnar du båda kolumnerna som "0".

Steg 3.

1. Nu är det dags att koppla dina alternativgrupper till rätt produkter.

2. Navigera till Huvudmeny -> Meny -> den produkt du vill lägga till alternativ till.

3. Klicka på produkten och välj "alternativ för produkt". Välj alternativgrupperna i den ordning som du vill att de ska visas för gästen.

4. Klicka på spara! Nu har du lagt till alternativ till din rätt eller produkt.

Proffstips:

Om du vill lägga till alternativgruppen för alla produkter i en kategori, kan du följa dessa steg:

1. Klicka på de tre prickarna uppe till höger vid kategorinamnet i menyn.

2. Välj "Lägg till alternativ".

3. Välj vilka alternativgrupper du vill lägga till och klicka på spara!