Kvittoinställningar i kassan

Vill du endast att kvitton skrivs ut på begäran av gäst? Vill du skriva ut en kvittokopia i efterhand? Eller vill du att kvittot alltid ska skrivas ut vid köp i kassan? Läs på!

Genom att ändra i inställningen "Kvittoskrivare" för en kassa under sidomenyn -> Kassor för POS kan du styra beteendet i Kassasystem och Expresskassa.

Kvitto som skrivs ut på begäran av gäst

Inställning:

1. Välj "Ej vald" på kvittoskrivaren under sidomenyn -> Kassor för POS

Hur det ser ut efter köp som i Kassasystem och Expresskassa:

Stäng: Stänger du kvittot blir du dirigerad till startskärmen för köp, vilket för kassasystemet är menyn och för expresskassa är val av Äta här/Ta med.

Visa kvitto: Här kan du granska kvitto, och på kugghjulet i högra hörnet välja att Skriv ut kvitto på valfri skrivare

Skicka kvitto: Vid köp med Swish skickas kvittot till samma nummer som betalade köpet, annars anges telefonnummer.

För att skriva ut kvitto på begäran av kund:

1. Tryck Visa kvitto

2. Tryck på kugghjulet i övre högra hörnet

3. Tryck "Skriv ut kvitto"

4. Välj skrivarkö (varje skrivarkö är kopplad till en eller flera skrivare)

5. Klart ✅

Skriva ut kvitto i efterhand

1. Som inloggad i kassan (med pin eller med kvittobehörighet) tryck "Kvitton" i över högra hörnet

2. Öppna kvittot du vill skriva ut

3. Inne på kvittot, tryck på kugghjulet i övre högra hörnet

4. Tryck "Skriv ut kvitto"

5. Välj skrivarkö

5. Klart ✅

Skriv alltid ut kvitto vid köp

Inställning:

1. Välj "Ej vald" på kvittoskrivaren under sidomenyn -> Kassor för POS

Kvitton skrivs nu alltid ut efter varje köp.