Hur fungerar de olika alternativen för serveringspolicy? (Äta här)

I följande guide går vi igenom hur olika serveringspolicys fungerar. Styr endast Äta här i App/QR-beställningar.

Serveringspolicy är det vi kallar inställningen som kontrollerar kommunikationen till kök och gäst vid köp för Äta här från QR eller Beställningsapp.

Den kommunikation som styrs är

✔️ Bong: Utskrift av bongar, enligt inställning per produkt

✔️ Köksskärm: Notis i köksskärmen LocoPOS

och

✔️ Pushnotis: Pushnotis om gästen gjort köpet i Loco-appen eller din egna beställningsapp

eller

✔️ SMS: SMS om kunden gjort köp i webben

Vill du dölja beställningar från Äta här i App/QR i köksskärmen? Se hit.

Vill du dölja beställningar från kassasystemet i köksskärmen? Se hit.

💡 Du ställer enkelt in serveringspolicy under inställningar i Loco Backoffice. Du har även möjlighet att ställa in notifikationer i samband med beställning genom kassasystemet under Kassor för POS.

1. Automatisk klarmarkering av ordrar

✔️ Bong: Skrivs ut som vanligt enligt inställning per produkt

❗️ Köksskärm: Beställningen dyker temporärt upp men klarmarkeras automatiskt så fort alla bongar, om några, skrivits ut. Om en produkt är kopplad till en skrivare som inte är aktiv, eller inte kan skriva ut bongar av andra anledningar, kommer notisen ligga kvar tills dess att allt är utskrivet.

Pushnotis/SMS till gäst: Vid automatisk klarmarkering av ordrar skickas inte en notis till kunden när de klarmarkerats i köksskärmen.

2. Manuell klarmarkering av ordrar

✔️ Bong: Skrivs ut som vanligt enligt inställning per produkt

✔️ Köksskärm: Beställningen dyker upp i köksskärmen, och personalen måste själva markera den som klar.

Pushnotis/SMS till gäst: Ingen notis skickas om att beställningen är klar

3. Gästen hämtar beställningen själv

✔️ Bong: Skrivs ut som vanligt enligt inställning per produkt

✔️ Köksskärm: Beställningen dyker upp i köksskärmen, och personalen måste själva markera den som klar.

✔️ Pushnotis/SMS till gäst: Notis skickas till gästen när beställningen markeras som klar i köksskärmen

Denna serveringspolicy rekommenderar vi att ha aktiverad när dina gäster beställer via QR-kod vid bordet och ni önskar att gästen kommer fram och hämtar sin beställning.