Hur du bäddar in en YouTube-video på din hemsida med hjälp av kodvyn

Att bädda in en YouTube-video på din hemsida är enkelt och kan vara ett effektivt sätt att visa upp videomaterial för dina besökare. Följ stegen nedan för att lägga till en video på din webbplats.

Steg 1: Hitta videon du vill bädda in

1. Gå till YouTube och sök efter den video du vill lägga till.
2. Klicka på Dela-knappen under videon.
3. Välj alternativet Bädda in

Steg 2: Kopiera inbäddningskoden

1. Ett nytt fönster visas med en HTML-kod.
2. Kopiera hela koden. Den kommer att se ut ungefär så här:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VIDEO-ID" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Notera: VIDEO-ID är unikt för den video du har valt och genereras automatiskt av Youtube.

Skärmavbild 2024-09-12 kl. 15.31.09

Steg 3: Klistra in koden på din hemsida

1. Öppna din hemsida och skapa upp en container där du vill att videon ska visas och välj någon av stilmallarna som innehåller en kolumn med text.

Skärmavbild 2024-09-05 kl. 11.39.29

2. Klicka på Kodvyn där du ska lägga in koden du kopierat från Youtube. Skärmavbild 2024-09-05 kl. 11.41.11
3. Klistra in koden i kodvyn.

Skärmavbild 2024-09-12 kl. 15.14.23

4. Klicka på ikonen för kodvyn igen för att se videon du har bäddat in.

Vanliga frågor

Kan jag ändra storlek på videon?

Om du vill ändra storleken på videon kan du justera värdena för `width` och `height` i koden. Standardvärdena är 560x315 pixlar, men du kan ändra dessa för att passa din hemsida.

Exempel:

<iframe width="800" height="450" src="https://www.youtube.com/embed/VIDEO-ID" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Kan jag få videon att spelas upp automatiskt?
Ja, du kan lägga till ?autoplay=1 i slutet av länken i src-attributet.

Exempel:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VIDEO-ID?autoplay=1" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Observera att vissa webbläsare kan blockera automatisk uppspelning, särskilt om ljudet är på.

Hur tar jag bort relaterade videor som visas efter min video?

Lägg till ?rel=0 till src-länken för att undvika att relaterade videor visas efter din video.

Exempel:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VIDEO-ID?rel=0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>