Gratisprodukter

Vill du skapa en produkt som kostar 0 kr? Vill du erbjuda gratis refills, påtår, kaffe på maten, eller flera serveringar?

I denna guide går vi igenom hur du som krögare kan använda dig av funktionen för gratis produkter i vårt kassasystem, vilket möjliggör för dina kunder att beställa produkter utan kostnad under vissa förutsättningar. Funktionen är utmärkt för att erbjuda extra service till dina gäster, som att låta dem beställa vatten till bordet utan extra kostnad eller ge dem möjlighet att lägga till fler maträtter till en buffé de redan betalat för.

Förutsättningar för Gratis Produkter

• Tidigare Köp: Kunden måste ha genomfört ett icke-gratis köp inom de senaste fyra timmarna för att kunna beställa gratisprodukter.
  • Maxantal: En kund kan beställa upp till 10 gratisprodukter under denna tidsram. Om kunden gör ett ytterligare köp som kostar pengar, återställs antalet tillgängliga gratisprodukter.

Konfigurera dina gratis produkter

Bestäm vilka produkter som ska kunna beställas gratis under de förutsättningarna som beskrivs nedan.

1. Gå till Meny under din restaurang i admin
  2. Välj den produkt du vill erbjuda gratis
  3. Ändra priset till 0 kr

Användningsexempel

Exempel 1: Kaffe på maten

Efter en tillfredsställande måltid kan dina gäster avrunda upplevelsen med vårt "Kaffe på maten"-erbjudande; en varm, inbjudande gest som gör måltiden komplett. Och för de som önskar lite mer, står "Påtår kaffe" redo att fylla på deras kopp helt kostnadsfritt, vilket garanterar att varje måltid avslutas med en varm och välkomnande känsla.

Exempel 2: Vatten till Bordet

Du kan erbjuda dina gäster att beställa vatten till sitt bord helt gratis, så länge de har gjort ett köp inom de senaste fyra timmarna. Detta är ett utmärkt sätt att höja servicenivån och ge dina gäster en bättre upplevelse.

Exempel 3: Buffé med Tillägg

Efter att en gäst har betalat för tillgång till en buffé, kan du tillåta dem att beställa extra tillbehör eller rätter utan extra kostnad. Detta kan till exempel vara efterrätter, specialdrycker, eller sidorätter som gästen väljer att lägga till sin måltid.

Vanliga Frågor

Q: Vad händer om en kund beställer mer än 10 gratisprodukter?
A: Systemet kommer automatiskt att förhindra fler beställningar av gratisprodukter tills kunden genomför ett nytt köp som inte är gratis.

Q: Kan jag ändra vilka produkter som är tillgängliga gratis?
A: Ja, du kan när som helst uppdatera urvalet av gratisprodukter genom produktinställningarna i kassasystemet.

Q: Behöver kunden göra något speciellt för att ta del av de gratis produkterna?
A: Kunden behöver bara genomföra ett icke-gratis köp för att aktivera möjligheten. Därefter väljer de helt enkelt den gratis produkt de önskar, antingen genom vår app eller direkt vid beställning.

Med funktionen för "Gratis Produkter" kan du enkelt erbjuda dina gäster mervärde och förbättra deras upplevelse på ditt etablissemang. Se till att informera ditt personal om hur funktionen fungerar så att de kan assistera gäster vid behov.