Ställ in avvikande öppettider i bordsbokningssystemet

I denna guide går vi igenom hur du ökar tillgängligheten en dag i Tableplanner och lika så hur du gör om du vill stänga av en dag för bokning.

Det händer ibland att det anordnas evenemang på restaurangen och det kan finnas behov av att antingen utöka öppettiderna eller till och med stänga av möjligheten att göra bokningar. Nedan kommer vi att gå igenom några alternativ för hur du kan hantera detta.

Utöka bokningsmöjligheterna en dag

Så här gör du om du vill utöka bokningsmöjligheterna en dag i bordsbokningssystemet. I följande exempel har du ett ordinarie schema där vardagar är bokningsbara mellan klockan 16:00 till 20:00. Torsdagen den 29 februari vill du förlänga bokningen så att restaurangen blir bokningsbar till klockan 21:00. Så här gör du.

1. Duplicera nuvarande schema
  2. Klicka ur de dagarna som inte ska vara bokningsbara
  3. Ställ in första bokningsbara tid efter den tidigare sluttiden. I det här fallet skulle det vara 20:15 (om du har haft 15 minuters intervall tidigare i bokningen.)
  4. Ställ in sista bokningsbara tid klockan 21:00
  5. Gå in under avancerade inställningar och under datum och tid ställer du in startdatum den 29 februari och slutdatum den 29 februari.
  6. Spara!

Ställ in avvikelse i bordsbokningen

För att ställa in en avvikelse i bordsbokningen följer du dessa steg:

Skärmavbild 2023-09-05 kl. 11.59.08

1. Klicka på kugghjulet i Tableplanner admin (se bild)

2. Välj avvikelser

3. Ställ in avvikelser för den dag då du vill minska antalet bokningsmöjligheter eller helt stänga av dem.

Skärmavbild 2023-09-05 kl. 11.59.46