Framma & Vänta

Vill du komma igång med att framma och vänta för dina middagsbokningar? Vill du kunna dela in beställningen i olika rätter?

Din användare måste vara Kassasystemsadministratör för att kunna aktivera Framma / vänta på en kassa.

1. Gå in i Kassor för POS > och aktivera Rätter och Framma / vänta på den kassan

Du kan endast ha Framma / vänta aktiverat om Rätter är aktiverat

2. Gå in i sidomenyn > Rätter och lägg till de rätter du vill kunna ha. Ordningen är viktig: och sorteringen här återspeglas i varukorg och bong.

3. På varje produkt kan du nu lägga till standardrätter, och du kan temporärt ändra en produkts rätt genom att klicka på den efter den blivit tillagd i varukorgen.

Framma / vänta fungerar inte i expresskasseläge, alltså utan att vara inloggad med pinkod eller personligt inlogg.

Genom att klicka på rätten kan du toggla Framma/Vänta på dem.

4. I kassasystemet under Notor hittar du nu en knapp "Framma" som ligger på notorna. Klicka på denna och det utgår en bong till köket med exempelvis "Bord 19 - Fram" och ett meddelande vid behov.

En bong med Framma och Vänta ser ut liksom så:

Här ser vi att Förrätt är den enda rätten som ska tillagas, och a Huvudrätt och Efterrätt ska Vänta. Dessutom ser vi att Kallköket fått en utskrift om 2x Ice Cream Mochi som ska gå ut med Efterrätten.