Felkoder i kortterminalen

Här hittar du felkoder och displayfel som kan förekomma i Nets terminaler:

Här hittar du felkoder och displayfel som kan förekomma i Nets terminaler: https://support.nets.eu/sv-SE/article/terminal-declines-transactions-error-codes-and-display-errors

Tips från Gastrogate

Om din betalterminal inte fungerar kan problemet ofta lösas genom en omstart. En omstart gör du genom att hålla in den gula [CLEAR]- knappen och punkt/komma-knappen samtidigt i ca. 3 sekunder.

För ytterligare hjälp med din NETS terminal vänligen kontakta nets på https://payments.nets.eu/sv-SE/contact-support

Nets telefonsupport

Vardagar: 08.00 - 18.00.

+46 8 609 92 00

Andra vanliga fel:
  • Dagsavslut (huvudmeny + 6)
  • Hämta nya avtal (DRA LÖSENKORT -> 1 -> 1 (Inlösare -> Hämta avtal))
  • Starta om (. + gul)
  • Saknar Merchant Card (lösenkort): Man kan ringa Nets och be om en engångskod, se länk: https://support.nets.eu/article/merchant-card
  • Felmeddelande: Utskriftsbuffer full. För att tömma printerbuffern gör som så:
    1. Dra ditt Merchant Card i kortterminalen.
    2. Gå med hjälp av pilarna under skärmen till alternativ nr 9 (Systemmeny)
    3. Välj nummer 1 (Töm Printerbuf)
    4. När du är klar. Klicka på den röda knappen och försök göra köpet på nytt.
  • Har du fått en ny terminal? Se till att den gamla är helt avstängd då den annars kan försöka ta köpet vilket gör att det inte går fram till den nya