Bongskrivaren skriver inte ut och vi får upp felmeddelande på ipaden ”kontrollera skrivare”.

I denna guide går vi igenom hur du ska felsöka om du får upp meddelandet "kontrollera skrivare" på iPaden.

Så här felsöker du:

1. Säkerställ att skrivaren har alla sladdar inkopplade på ett korrekt sätt och att de sladdarna är inkopplade i router och eluttag.
  2. Den vänstra lampan ska lysa blått och mittenlampan ska lysa grönt. Annars är det fel på nätverksuppkopplingen och ni behöver då se över så att er router fungerar som den ska.
  3. Blinkar skrivaren rött eller har ett fast rött sken så är skrivarpappret slut. Fyll på nytt papper.
  4. Om ni har haft strömavbrott eller liknande på restaurangen och inte har CloudPrint aktiverat så kan skrivaren ha fått en ny IP-adress. Gör då såhär:
    1.  Gå in i inställningar i LocoPOS på er Ipad.
    2. Välj Skrivarinställningar
    3. Sök efter skrivare för den skrivare som du inte får kontakt med. Välj den nya IP-adressen.
    4. Säkerställ att skrivaren och Ipaden är anslutna till samma nätverk. Har du CloudPrint aktiverat så kan du hoppa över detta steg. Vill du lägga till Cloudprint till din skrivare? Följ dessa enkla instruktioner: Lägg till cloudprint
    5. Starta om appen LocoPOS helt genom att dubbelklicka på hemknappen och dra iväg appen. Vänta 30 sekunder och öppna den på nytt.
    6. Starta om skrivaren genom att hålla in on-knappen tills alla lampor slutar lysa. Klicka därefter på on på nytt. Fungerar inget av ovanstående steg så maila oss på service@gastrogate.io.