Betalkortsverifiering vid bokning

I denna guide går vi igenom hur betalkortsverifiering fungerar och hur du aktiverar funktionen i ditt bordbokningssystem.

Så här fungerar funktionen betalkortsverifiering vid bokning:

1. Scheman med aktiv kortverifiering syns med en betalkortssymbol i listan med aktuella scheman.

Skärmavbild 2023-11-20 kl. 20.42.202. Inställningar för betalkortsverifiering i redigeringsläget

Skärmavbild 2023-11-20 kl. 20.42.32

3. Så här ser kortverifieringen för gästen vid bokningsögonblicket.

Observera att vi inte har möjlighet att debitera kunden direkt från kortet vid uteblivet besök utan detta är enbart en verifiering av betalkortet.

Skärmavbild 2023-11-20 kl. 20.42.46

Så här aktiverar du funktionen:

1. För att kunna aktivera funktionen behöver du ha registrerat restaurangen i Loco då vi använder vår betaltjänst för att kunna verifiera kortet.
    Registrera dig här
    Här kommer en guide för hur du lägger till restaurang i Loco.
  2. Gå igenom stegen i kom igång och anslut din restaurang till stripe och registrera din restaurang till skatteverket
    Guide: Anslut till stripe och registrera din restaurang till skatteverket
  3. När du registrerat din restaurang i Loco meddelar du oss på service@gastrogate.io så hjälper vi dig aktivera funktionen i din bordsbokning.
  4. Nu kan du aktivera funktionen på de scheman som du vill ska ha kortverifiering som ett steg när gästerna bokar bord. Du checkar enkelt i det under inställningar på schemat.
  5. Skärmavbild 2023-11-20 kl. 20.42.32