Användare och rättigheter i Backoffice

Skapa användare och sätt användarrättigheter i sidomenyn > Användare

Skapa en användare enkelt genom att ange namn och email.

En användare kan vara med i fler organisationer genom att man för varje organisation lägger till en användare med samma email.

Ägare

Fullständiga rättigheter. Varning: Kan ta bort andra ägare.

Administrera användare

De som kan administrera användare kan skapa och ändra användare i en organisation.

Bokföring

Kommer åt fliken för Bokföring samt full rapportbehörighet på alla restauranger under organisationen.

Rättigheter

För alla restauranger under din organisation kan du ställa in rättigheter.

Meny - redigera

Ger tillgång till att skapa och ändra menyn: Huvudkategorier, Underkategorier, Produkter, Alternativgrupper och Tilläggsprodukter. Denna rättighet ger också möjlighet att slå av/på Äta här, Ta med och Leverans under sidomeny > Meny.

Meny - lagersaldo

Möjliggör av- och påslagning av huvudkategorier, underkategorier, och produkter, samt ändring av lagersaldo.

Öppettider - redigera

Kan redigera restaurangens öppettid och skapa serveringstider i sidomenyn > Öppettider.

Rapporter - redigera

Kan redigera automatiskt dagsavslut, email till ekonomiansvarig mm genom Rapporter i sidomenyn, samt Rapportgrupper.

Rapporter - läsa

Kan läsa och exportera rapporter genom Rapporter i sidomenyn.

Kassasystemsadministratör

Kan redigera Kassor för POS och Anställda för att arbeta med kassasystem och expresskassa. Kan logga in i expresskasseläge och logga in med pinkod i kassasystemet (konfigureras i sidomenyn > Anställda). Med denna rättighet styrs vad man kan göra i kassasystemet helt av rättigheterna på Anställda, och inte med de val man kan göra på denna sida.

Som administratör får du tillgång till sidomenyalternativen

1. Kassor för POS

2. Anställda

3. Betalsätt

Och möjliggör inlogg av anställda med pinkod på din användare i kassasystemet. Anställda som loggar in på din användare kan aldrig få mer rättigheter än de du har, men i utloggat läge kan kassan fortfarande användas som expresskassa.

Rabattkoder - redigera

Kan lägga till och redigera rabatter i sidomenyn i Backoffice.

Rabatter i kassan

Kan ge rabatter i kassasystemet utan att ange rabattkod.

Inställningar

Kan redigera samtliga inställningar under sidomenyn>Inställningar.

Manuella betalsätt

Kan göra köp med manuella betalsätt så som kontanter, ej kassakopplade eller externa kortterminaler, eller andra betalsätt som kräver manuell verifikation av att betalning gått igenom i kassasystemet.

Kan justera växelkassa

Kan justera växelkassa genom att trycka på knappen Justera växelakassa i kassasystemet.

Öppet pris

Kan lista och checka ut produkter med öppet pris, alltså priser med "Öppet" satt på produkten i menyn, i kassasystemet.

Återbetala och makulera

Kan återbetala kvitton och makulera varor i öppna notor i kassasystemet.

Orderhistorik

Kan se orderhistorik i kassasystemet under menyvalet "Kvitton".

Öppna notor

Kan använda öppna notor i kassasystemet.